Om Grønagergård Savværk A/S

Savværket, der i dag breder sig over et areal på et par hektar og er arbejdsplads for 40 medarbejdere, begyndte i det små, da Jan Kristensen i 1987 købte en enkelt sav og begyndte at save lidt træ for sine naboer.

Den tømreruddannede savværksejer, byggede sin første hal et par år efter og har i dag omkring 5000 kvm under tag.

Grønagergård Savværk producerer brædder, lægter og stolper af dansk træ, primært lærk og douglas.

"En træstamme er ligesom en gris: Den har to mørbrad, som bliver anvendt til bl.a. terrassebrædder, beklædning, bygningstømmer, hestebokse og havemøbler. Resten bliver brugt til paller og træemballage."

Citat Jan Kristensen

Træet afsættes til institutioner og industrien, og tæt på en tredjedel af produktionen sælges til private. Det drejer sig om havemøbler, plantekasser, højbede, saml-selv kompostbeholdere, legehuse, sheltere og jagttårne, som bliver lavet i savværkets snedkeri.

Derudover løser savværket en del specialopgaver; For eksempel har Grønagergård Savværk leveret træ til inventaret i tøjbutikkerne i kæden Jack & Jones, al træ til plankestier, gangbroer og fugletårne i Lille Vildmose og en del af træet til den nye bro over Gudenå ved Kjællinghøl.

Endelig sælger savværket brænde og træpiller og har også sin egen lille høkerbutik med salg af bl.a. søm, skruer og beslag efter vægt.

Grønagergård Savværk kan fejre 30 års jubilæum fredag d. 30. juni 2017.​

Følg os på Facebook:

​Firmainformation

Grønagergård Savværk A/S

Sminge Møllevej 20

8883 Gjern

Bank oplysninger: 

Reg.nr.: 9004 - Konto nr.: 0002235846

adresseinformation

åbningstider

Man-tors​

8:00 - 17:00​

Fredag

8:00 - 15:00​

Lørdag

8:00 - 12:00​